Selamatkan perniagaan anda dari kejatuhan yang
sedang melanda ramai usahawan online saat ini!

daftar-sekarang

wan-muhd-ali-1Assalamualaikum..

Saya Wan Muhd Ali, seorang usahawan yang telah berkecimpung dalam perniagaan internet sejak tahun 2007. Sepanjang perjalanan saya membina perniagaan internet, banyak perkara yang telah saya belajar tentang jatuh bangunnya perniagaan menggunakan internet ini.

Sehingga kini ramai yang berjaya dengan pemasaran sosial seperti Facebook sehingga ia menjadi satu fanomena yang mengubah corak rakyat Malaysia berbelanja. Namun sebagai usahawan kita akan merasai beberapa saat jatuh bangun dalam perniagaan ini.

Ada Orang Sedang Alami Keadaan Ini…

 

 • Bisnes Rancak Pada Permulaan, Namun Akhirnya Makin Merudum!

 • Dari Dulu Sampai Sekarang Bisnes Masih Tiada Pulangan Yang Baik!

 • Kos Iklan Semakin Mahal, Buat Iklan, Jualan Dapat, Untung Tak Dapat!

 • Sudah Buat Macam2 Bisnes Tetap Ditakuk Yang Sama, Tidak Berkembang!

 • Sampai Sekarang Masih Belum Jumpa Bisnes Yang Betul2 Boleh Bertahan Lama!

 • Blur, Tension & Tidak Tahu Mahu Buat Apa Lagi! Duit Modal Pun Sudah Habis!

Di mana silapnya? 

Di mana kurangnya?

Apakah yang tertinggal?

Jawapannya bukan satu! Tetapi banyak perkara perlu diperhalusi!

Namun semuanya saling berkait. Prinsip2 kejayaan bisnes apabila tidak dituruti dan dipatuhi dengan betul, maka perniagaan itu semakin lama semakin jatuh. Jangankan mereka yang baru bermula, usahawan yang pernah mencatat jualan jutaan ringgit juga ramai yang sudah kecundang dan hilang dalam pasaran.

Perkara seumpama ini boleh dielakkan dengan adanya ilmu.

Kerana itu saya hasilkan sebuah panduan yang hampir lengkap dengan menyentuh sehingga 9 aspek utama dalam membina empayar perniagaan online menggunakan Facebook!

Memperkenalkan…

JURUS 9 JAMPI

Jurus 9 Jampi ~ Strategi Pemasaran Facebook Untuk Membina Perniagaan Online Yang Kukuh!

Apa yang akan anda belajar dalam bengkel Jurus 9 Jampi ini?

 • Kenali 4 dimensi Facebook yang boleh diterokai untuk bisnes. Dalam bahagian ini saya akan dedahkan berbagai idea pemasaran yang boleh buat anda termenung jauh! Anda akan nampak banyak peluang yang besar!
  .
 • Ketahui bagaimana cara untuk bermula. Bagaimana untuk merangka perjalanan bisnes anda supaya ia memberikan pulangan yang menguntungkan. Bukan merugikan wang, masa dan hidup anda.
  .
 • Kenali 4 saat kritikal dalam bisnes yang boleh menyebabkan bisnes anda terbantut. Tidak boleh berkembang dan bagaimana untuk mengatasi keadaan ini.
  .
 • Bagaimana memulakan bisnes tanpa keluarkan modal yang besar untuk stok produk. Terdapat 4 teknik yang boleh anda praktikkan. Teknik2 ini boleh menyelamatkan wang modal anda sehingga 100%.
  .
 • Apakah elemen penting dalam pemasaran online? Jika anda faham dengan elemen2 ini, maka tiada masalah lagi untuk membuat pemasaran. Elemen2 ini adalah magnet jualan. Anda wajib mengetahuinya jika ingin berniaga online.
  .
 • Bagaimana menulis ayat jualan yang dapat memikat hati bakal pelanggan anda? Ketahui 4 anatomi ayat iklan utama yang perlu ada sesebuah iklan.
  .
 • Berikan layanan tip-top kepada pelanggan anda dengan menyediakan khidmat layanan pelanggan. Belajar 4 teknik menyediakan support kepada pelanggan anda.
  .
 • Bagaimana untuk follow-up bagi mengingatkan pelanggan tentang perniagaan anda. Jangan sampai mereka meluat dengan tawaran yang diberikan. Kenali 4 teknik follow-up yang efektif!

Jurus 9 Jampi Bukan Teknik Sebarangan, Ia Teknik Yang Boleh Mengubah Kisah Hidup Anda (InsyaAllah)!

Berniaga tanpa ilmu atau tanpa strategi yang efektif hanya akan melambatkan proses kejayaan. Ia akan merugikan masa dan wang kita. Hajat di hati mahu jadi lebih senang dengan berniaga, namun yang terjadi adalah sebaliknya. Hutang semakin bertambah, tanggungan semakin besar dan beban hidup semakin berat.

Semua itu dapat dielakkan jika kita punyai ilmu yang betul.

InsyaAllah selepas mengikuti bengkel ini, anda akan dapat:

 • Melihat Peluang & Mendapatkan Idea
 • Mencipta Peluang & Merangka Strategi
 • Mengetahui Apa Yang Patut Dilakukan
 • Menilai & Memahami Perjalanan Bisnes Anda
 • Mengenali Kebocoran Bisnes & Cara Mengatasi
 • Merangka Perkembangan Bisnes
 • Menyelamatkan Wang, Masa & Usaha Dari Disia-siakan
 • Menangani Saingan & Sentiasa Ke Depan
 • Menguasai Pasaran

mengubah-hidup

 

Siapa Saya Untuk Mengajar?

Saya tidak begitu popular sebagai seorang ‘guru’ pemasaran online. Bisnes utama saya juga bukan sebagai penasihat pemasaran atau perniagaan. Saya berniaga secara runcit dalam internet dengan menjual produk kecantikan, grafik, servis membina laman web, printing dan produk-produk keluaran jenama syarikat saya sendiri.

Namun bermula pada tahun 2012 yang lepas, saya mula berkongsi ilmu perniagaan internet kepada orang ramai. Setelah ramai yang ingin belajar dan bertanya kepada saya. Hasilnya, pada tahun 2013 saya dijemput oleh Astro Awani untuk menerangkan tentang sebuah ebook pemasaran Facebook yang saya hasilkan. Manakala pada tahun 2014 pula saya dijemput oleh majalah Mingguan Wanita untuk memenuhi slot Personaliti lelaki sebagai seorang usahawan yang membuka pusat pengajian di alam maya.

bisnes alternatif - wan muhd ali

Bisnes Alternatif – Astro Awani (2013)

pengetua

Personaliti Lelaki – Mingguan Wanita (Mac 2014)

Komen Penuntut Sekolah Maya Saya..

test-1 test-3 test-4 test-5 test-6 test-9 test-10 test-12 test-14 test-15 test-16 test-17

 

Perubahan Yang Berlaku Dalam Hidup Kita Bergantung Kepada Keputusan Yang Kita Pilih!

Maka buat keputusan dan pilihan anda dengan segera! Doakan bahawa keputusan yang dibuat ini adalah untuk merubah hidup, bukan sekadar untuk belajar dan tengok-tengok sahaja..

Bengkel Jurus 9 Jampi

9 November 2014

Shah Alam, Selangor

9.30am – 5.00pm

RM200  RM150 Seorang

(Yuran naik RM200 bermula November)

daftar-sekarang

Bengkel Jurus 9 Jampi Dikuasakan Oleh